top of page

Even voorstellen...

 

 

Welkom op de site van 'voor de leuk'. Zo heet ik natuurlijk niet echt, dus ik zal mijzelf even introduceren. Ik ben Margot ten Bok (1998) en ik schrijf sinds mijn negende levensjaar. Waar ik over schrijf? Herkenbare onderwerpen die passen bij mijn leeftijd. Onderwerpen als liefde, volwassen worden, katers, vriendschap, maar ook over filosofische en maatschappelijke vraagstukken. Soms serieus, maar vaak met een knipoog. Ik schrijf immers ook maar wat.

Het begin

Het begon allemaal met een gedicht aan 'de bloemetjes man'. Ik was negen en fietste op de route naar school altijd langs een meneer met een prachtige bloementuin. Elke ochtend groette hij mij met een vrolijke 'goedemorgen'. Ik besloot hem en zijn vriendelijkheid te bedanken door een gedicht voor hem te schrijven. Het schrijven hield sinds toen nooit meer op.

Instagram

In maart 2019 besloot ik mijn schrijfsels dan toch echt online te gooien. Of ze echt al klaar waren voor het keiharde instagram publiek wist ik niet, dus ik ging voortaan door het leven als '@voor.de.leuk', om mijzelf te beschermen tegen grammar nazi's en getalenteerde professionele schrijvers. 

En nu?

Een jaar later tijdens de lockdown, in maart 2020, begon ik een actie voor het goede doel 'Dokters van de Wereld'. Ik verkocht kaartjes met gedichten en bracht in totaal 535 euro op. Nu zijn we hier. Ik verkoop nog steeds kaartjes en stickers en heb inmiddels dus een website. Daarnaast kun je mij laten voordragen op je evenement, verjaardag, in je koffietent of ergens anders. En dat allemaal voor de leuk. Geniet!

 

Liefs,

Margot ten Bok

bottom of page